Sen Türkiye'nin Başbakanı değil misin?

Sen Türkiye

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye yönelik sözlerini eleştiren Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Tunçbilek, Sen Türkiye'nin Başbakanı değil misin?” dedi

GÜVENLİK SENDEN SORULUR

Başbakan Davutoğlu’nu Afrika’da bir ülkenin Başbakanı sandığını söyleyen Tunçbilek, Türkiye Cumhuriyeti devletinin Başbakanın milletvekili olmuş, bir siyasi partinin liderine nasıl olur da kendi ülkesi sınırları içerisindeki bir vilayete “Nasıl gireceksin” şeklinde bir söz söylemesinin kabul edilir bir şey olmadığını söyledi. Tunçbilek, “Sen Başbakansan bu ülkenin güvenliği senden sorulur. Türkiye’nin 81 vilayetinden herhangi birini ziyaret etmek isteyen bir siyasi partinin liderine hangi gerekçeyle “Haydi ziyaret et de Ankara’da söylediklerini orada söyleyebiliyor musun gör” diyebilmektedir. Eğer güvenlik gerekçesi ile bu söz söyleniyorsa Türkiye Cumhuriyetinin her vatandaşının güvenliğini sağlamakla Başbakan sorumludur. Ya sorumluluklarının bilincine varsınlar ya da istifa edip gitsinler.”dedi.

ÜLKEYİ YÖNETMEYE HAZIRIZ

Bu ülkeyi yönetecek ülkücü ve milliyetçi gençlik her daim hazır olduğunu ifade eden Tunçbilek, “Eğer bu söz ‘Siz fikirlerinizi orada dile getiremezsiniz’ gibi bir gerekçeyle söyleniyorsa bu ülkede fikir özgürlüğü Anayasa tarafından güvence altına alınmamış mıdır? Bu ülkede fikir özgürlüğü yok mudur? AKP, milliyetçi Hareketi de kendi gibi Tekirdağ’da başka, Çorum’da başka, Siirt’te başka, Mersin’de başka konuşacağını mı zannetmektedir. Milliyetçi Hareket Ankara’da ne diyorsa aynı kararlılıkla Diyarbakır’da da, İzmir’de’ de, Tunceli’de de, Şırnak’ta da aynısını söyler. AKP’nin eski genel başkanı şimdiki Cumhurbaşkanı olacak zat da geçmişte Milliyetçi Hareketin Liderine “Siz Sivas’ta öte geçemezsiniz” demiş ve Liderimiz Devlet Bahçeli’nin defaten gerçekleştirdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu ziyaretleriyle cevabını almıştır. Liderimiz Devlet Bahçeli, 2011 seçimleri öncesi gerçekleştirdiği Diyarbakır mitinginde Ankara’da ne söylediyse Diyarbakır’da da onu söylemiştir ve konuşmasını “Ne mutlu Türk’üm diyene” seslenişi ile bitirerek gereken cevabı en güzel şekilde vermiştir” diye konuştu.

TUNCELİ’YE GİDİLECEK

Sözlerine devam eden Tunçbilek, “Şimdi Ahmet Davutoğlu Milliyetçi Hareket’in liderine “Gidin bu söylediklerinizi Tunceli’de söyleyin, cesaretiniz yüreğiniz varsa” demektedir. Milliyetçi Hareketin Lideri Cuma günü Tunceli’ye gidip Mecliste dile getirdiklerini Tunceli’de de dile getirdiğinde Davutoğlu ne yapacaktır? Başbakan Davutoğlu ne yaptığını bilmekte midir acaba? Tunceli’ye Dersim demek de neyin nesidir? Tunceli çıkarılan bir yasa ile isim değiştirmiş de bizim mi haberimiz yoktur? Sayın Davutoğlu sizin 10 sene sonra Tunceli’de değil Türkiye’de bile olacağınız şüphelidir. Ancak Milliyetçi Hareket Türk milleti var oldukça var olacaktır. Davutoğlu’na tavsiyemiz Erdoğan gibi Milliyetçi Harekete sınır çizmemelidir. Zira Milliyetçi Hareket nerede bir Türk varsa orada var olacaktır. Milliyetçi ve Ülkücü Hareket Türkiye’nin her yerine rahatça gidebilecek ve fikirlerini dile getirmekten hiçbir zaman çekinmeyecektir” şeklinde konuştu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız